si.jpg en.jpg

Izsek materiala

  • slide

Za izsekavanje in sekanje do podlage se uporabljajo klasična orodja, pri katerih je višina noža prilagojena temu ali je material potrebno popolnoma presekati ali zarezati samo do podlage.

Pri sekanju do podlage je končni izdelek lahko navit na rolo ali pa razrezan v poljubne formate. Takšni izdelki so primerni tako za strojno kot ročno aplikacijo. Za lažjo uporabo in nanašanje se na izdelkih velikokrat izdelajo ''finger-lift'' zavihki. S pomočjo teh zavihkov izdelek lažje odstranimo z nosilnega papirja in prestavimo na želeno površino. Z več različnimi stroji obdelujemo praktično vse vrste penastih materialov, lepilnih trakov ter trdih, poltrdih in mehkih materialov. Lahko uporabljamo ploskovne preše, kjer se orodje za izsekavanje premika vertikalno in valjčno prešo, kjer je orodje v obliki valja in se vrti.

Glede na lastnosti materiala in dimenzije izdelka izberemo tudi primerno tehniko in primeren stroj. Nekatere izmed teh strojev smo tudi sami zasnovali in izdelali, kar nam daje fleksibilnost, s katero se popolnoma prilagajamo željam naročnikov. Poleg tega imamo že več kot 15 let izkušenj, s čimer postajamo vodilni strokovnjaki na tem področju.

Pošljite povpraševanje

Izsek do podlage

Izsekavanje iz role na rolo deluje po principu sekanja do podlage – kiss cutting.

Za izsek uporabljamo ploskovno prešo (orodje je v obliki ploskve) in cilindrično prešo (orodje je v obliki valja). Končni izdelek je lahko navit na rolo ali pa ga razsekamo na želeno dimenzijo. Izsekane oblike so primerne za strojno in ročno aplikacijo.

Izsek_web.jpg Rotary die-cut_web.jpg

   Dimenzije orodja    120 x 160 mm    350 x 500 mm    300 x 300 mm    Širina: 230 mm
   Maksimalna debelina materiala    8 mm    10 mm    8 mm    1 mm
   Materiali    Vsi materiali    Vsi materiali    Vsi materiali    Vsi materiali

Valjčna preša

Valjčna preša deluje po principu sekanja skozi vse sloje materiala – die cutting.

Material v ploščah se zapelje skozValjcna presa_web.jpgi valjčno prešo in se razreže na podlagi oblike nožev. Tak način izseka je primeren predvsem za vakuumirane in plastične izdelke, ter tudi za vse lepilne trakove in penaste materiale, ki so v ploščah.

   Dimenzije orodja    Širina: do 800 mm
   Debelina materiala    max: 30 mm
   Materiali    Vsi materiali

Pošljite povpraševanje

Partnerji

3M Preffered Converter Logo

3M

TESA

 

Certifikati

ISO 9001:2015

Cert znak SIQ Q-963.jpg IQNet.jpg

Kontakt

Pladent d.o.o.
Lokarje 19
1217 Vodice
Slovenija
dostava & logistika: +386 41 637 070
prodaja: +386 1 834 56 91
računovodstvo: +386 1 834 56 92
fax: +386 1 834 56 95
 
delovni čas: 7.00 - 15.00
 
Facebook logo Pladentlinkedin_logo_pladent